dinsdag 30 december 2008

Feest


Straks is het jaar ten einde. Nog even, en dan zitten we met zijn allen te wachten voor de klok.

Tien, negen, acht, zeven...
Jaaaaaaaaaah! Onze klok liep achter.
Nep-Champagne fles ontkurken. Raam stuk? Nee hoor, dat kunnen we heel professioneel. Ploef.
Even morsen bij het inschenken en dan proosten. Wel aan blijven kijken en dan iedereen zoenen.
Het vuurwerk is buiten al begonnen. Geweldig wat een feest.

Wel een beetje kort.

Misschien zou ik nog wat spulletjes moeten kopen om de pret wat langer te laten duren. Ik zag een karaoke-cd-speler voor maar iets meer dan honderd euro. Ik houd alleen niet van karaoke. Of een nep-biertap voor thuis op tafel. Hoeveel honderd? Beetje veel voor minder dan een kratje bier. Ik heb nog geen automatisch oliebollen-bak-apparaat gezien. Misschien moet dat zelf volgend jaar maar proberen te lanceren. Het zou vast wel verkopen.

We zouden natuurlijk de televisie-hoogtepunten van het jaar kunnen kijken. Maar dat is weer zo ongezellig, samen alleen voor het beeldscherm hangen. Of we kunnen een grote internet-samenkomst doen op MSN. Kijken of we het internet net zo kunnen overbelasten als de telefooncentrales.

Tjee. Hebben we wel iemand uitgenodigd dit jaar? Zijn we zelf wel uitgenodigd? Zijn er nog eenzamen die we alvast champagne moeten aanbieden voor de overgang van oud op nieuw? Vrienden, geliefden, zwervers?

Zullen we alvast wat vuurwerk afsteken van tevoren? De jochies op straat doen het ook al de hele maand. Het moet toch op weet je.

Wacht eens even. We kunnen natuurlijk ook het feest aan de ándere kant verlengen. Dan verklaren we gewoon het hele nieuwe jaar tot feestjaar. Dat spreekt me wel aan. Een heel jaar feest! Laten we dat doen!

Geen opmerkingen: